Opis

Security Key NFC by Yubico ključ

Security Key serija je rješenje za hardversku ovjeru, koje pruža veći stupanj zaštite protiv uljeza koji tragaju za podacima, sprječava neovlaštenu uporabu korisničkih računa i osigurava jaku i višefaktornu provjeru.

Jaka provjera

Security Key NFC nudi izričitu sigurnost kombiniranjem provjere na bazi hardvera i kodiranje otvorenim kodom. Upotrebom ovih alata pruža efikasnu zaštitu protiv neovlaštenih prikupljača podataka i pristupa računima. Podržava više protokola, uključujući FIDO2, U2F.

Dozvola bez lozinke

Security Key serija pomaže organizacijama u prijelazu na buduće pristupe bez lozinke podržavanjem FIDO” protokola. FIDO2 ne samo što podržava dvofaktornu autorizaciju, nego pomaže u ispravci autorizacija sa slabih lozinkama, jakom, jednofaktornom autorizacijom na bazi hardvera. Ovu metodu podržava kod aplikacija Microsoft 365, cloud proizvodi IBM-a i ostali veliki proizvođači.

Brzo, jednostavno i stabilno

Upotreba Security Key-a je jednostavna i intuitivna što korisnici lako mogu naučiti i na taj način ubrzavaju prihvaćenost hardverskog ključa, odnosno povećavajući sigurnost korporativne mreže tvrtke. Brzina autorizacije je četiri puta veća od jednokratne lozinke (One-Time Password) ili autorizacije na bazi SMS-a. Security Key ne zahtjeva akumulator ili mobilnu mrežu, što znači da je autorizacija uvijek dostupna.

Smanjite troškove IT održavanja

Jednostavno korištenje YubiKey-a i sigurnost dokazano smanjuje (za 92%) broj događaja koji se vezuje za podrške vezano za lozinke.To je dokumentirao Google u jednom istraživačkom radu, gdje je opisano uvođenje djelatnicima Google-a u više od 70 država u svijetu. Instaliranje je brže i jeftinije pošto Yubikey, vodeći u ovoj grani industrije, pruža podršku za veliki broj protokola, sustava i usluga. Od uvođenja više od 85.000 korporativnih korisničkih računa Google-a ostalo je netaknuto od strane neovlaštenih pokušaja pristupa.

Moderna autorizacija koju koriste vodeće tvrtke industrije

YubiKey predstavlja siguran izbor autorizacije za vodeće svjetske tvrtke iz oblasti tehnologije, financija i maloprodaje. To u sebi sadrži devet od deset najboljih tehnoloških tvrtki na svijetu, četiri od deset najboljih banaka u Americi i dvije of top tri globalne trgovinske tvrtke. Tvrtke, poput Google-a, Facebook-a, Salesforce-a i još nekoliko tisuća vjeruju Yubikey-u da će im zaštiti pristup računalima, mrežama i online uslugama.

Tip USB-a: USB-A
NFC-podrška: Da
Metode autorizacije: jednofaktorni ulaz bez lozinke (passwordless), jaka dvofsktorna autorizacija, jaka višefaktorna autorizacija
Management autorizacije i pristupa: AWS Identity and Access Management (IAM), Centrify, Duo Security, Google Cloud Identity, Idaptive, Microsoft Azure AD, Okta, Ping Identity
Produktivnost i komuniciranje: Google Account, Microsoft Account, Salesforce.com
Management lozinke: 1Password, Dashlane Premium, Keeper®
Funkcije: WebAuthn, FIDO2 CTAP1, FIDO2 CTAP2, Universal 2nd Factor (U2F)
Certifikati: FIDO 2, FIDO Universal 2nd Factor (U2F)
Kriptografska specifikacija: ECC p256
Model i izdržljivost: vodootporan, neprobojan, nije potrebna baterija i nema pokretnih dijelova
Vrsta opreme: FIDO HID oprema
Proizvodnja: USA, Švedska